Nu är det dags att plocka på sig lite av all frukt som växer på offentliga platser. Balkongbonden kan varken gå eller cykla förbi utan att förse sig med en del, mest äpple, som finns nästan överallt och ett och annat plommon, och så persika!
Men ingen annan verkar fatta att det är Prunus persica ‘Frost’ som växer där!
Det är otroligt att det faktiskt blev blomning och fruktsättning i år, efter den kalla våren. Körsbärsträden mittemot fick inga bär alls.

Men vad ska man göra av skörden? Balkongbonden har både bakat äppelkakor och kokt in persikor i sockerlag:
Man doppar helt mogna persikor i kokande vatten för att få bort skalet. Därefter sjuder man frukten någon minut i sockerlag. Koka upp vatten så att det kommer att täcka frukten och samma volym strösocker till klar lag först, plus eventuellt en kanelstång för god smak. Låt frukten kallna i lagen.