Balkongbonden är alltid snabbt ute på gräsmattan när fastighetsskötaren klippt gräset.
Färskt gräsklipp är bra gödning. Man täcker jorden runt plantorna med ett tunt lager gräsklipp och ser till att alltid vattna på klippet sedan. Tre till fya veckor senare är det dags för ett nytt tunt lager om jorden lyser igenom.

Men med värmeböljan i juli, slutade gräsmattan att växa.

Som tur var, har Balkongbonden andra växter på gångavstånd från balkongen:
Blad av nässlor och uppländsk vallört samt lite åkerfräken, sköljdes i badkaret för att bli av med stadens smuts. Sedan klipptes alla blad fint med sekatören i en liten plasthink som fylldes upp med varmt vatten. Lock på! Det behövs, det luktar (dunder) när nedbrytningen börjar. Efter två veckor kan man börja använda lite av spadet och fylla på med mer vatten efterhand. Det kan vara svårt med doseringen av dunderbrygden till plantornas vatten, en spädning, minst 1:10 krävs.